Annatko omien ajatustesi estää sinua seuraamasta unelmiasi?
Tuntuuko sinusta, että olet jumissa elämässäsi? Koetko turhautumisen tunteita, koska et seuraa intohimojasi? Ainoa keino päästä eroon jumiutumisen ja turhautumisen tunteista on alkaa rohkeasti seuraamaan omia unelmia. Helpommin sanottu kuin tehty – vai mitä?
Keskimääräistä paremmat tulokset vaativat keskimääräistä parempia toimia!
Miten vähentää turhautumista? Miten saada aikaan parempia tuloksia? Miten päästä eroon vanhoista ajatuskaavoista ja korvata ne uusilla, paremmilla ajatusmalleilla? Lue tämä Barbara Prashnigin suomennettu kirjoitus, ja saat vastauksen kaikkiin edellä oleviin kysymyksiin!
Johtaakseen johtajan tulee ymmärtää omia toimintamallejaan
Sertifioitu WSA-asiantuntija Tanja Saarinen (2021) toteutti opinnäytetyön, jossa hän tutki, millä tavoin kulttuuriälyn valmennuksella voidaan edistää inklusiivista johtamista. Kirkon ulkomaanapu ry:n kaltaisissa monikulttuurisissa työyhteisöissä, aistivahvuuksien hyödyntäminen on tärkeä osa viestintää. Aistivahvuudet kertovat, millä tavalla ihminen sisäistää tiedon helpoiten. Ymmärtämällä erilaisia oppimistyylejä ja kulttuurin vaikutuksen työtyyleihin johtaja osaa huomioida monikulttuurisen tiimin tarpeet uudella tavalla (Bergström & Saarinen 2021).
Erilaiset toimintatavat ärsyttävät, tiedätkö miksi?
Oletko huomannut, että ihmisten erilaiset tavat tehdä jokin asia, voi aiheuttaa ärtymystä? Esimerkiksi, kun puolisosi ei noudatakaan tekemääsi ostoslistaa, vaan on taas unohtanut sen kotiin ja tuo kaupasta kaikkea muuta. Meillä kaikilla on luontainen tapamme tehdä asioita ja siihen vaikuttavat myös opitut seikat. Eikö olisikin hienoa oppia tunnistamaan ympärillä olevien ihmisten luontaiset toimintatavat sekä syyt niiden taustalla, jotta erilainen toiminta ei enää aiheuttaisi ärtymystä itsessä?
Oppimistyylit ovat elämäntyylejä
Olet ehkä törmännyt tilanteisiin, joissa et voi sietää toisen ihmisen käytöstä. Ihmiset käyttäytyvät eri tavoin, koska jokaisella on oma luontainen tyyli toimia. Kun alat ymmärtää analyyttisiä ja kokonaisvaltaisia elementtejä ja niistä koostuvia erilaisia tyyliyhdistelmiä, alat ymmärtää, miksi ihmiset toimivat, miten toimivat. Tässä kirjoituksessa Barbara Prashnig kertoo esimerkkejä arkielämän tilanteista, joissa ihmisten tyylierot tulevat esille sekä siitä, miksi ihmisen on tärkeää tunnistaa omat biologiset ominaisuutensa.
Epäonnistuminen on lahjakkaalle lapselle kuin maailmanloppu
Tässä kirjoituksessa oppimistyylianalyysin (LSA) kehittäjä Barbara Prashnig kertoo, millaisia haasteita lahjakas lapsi käy läpi sekä ennen kaikkea, miten vanhemmat voivat auttaa lastaan näissä haasteissa.