”LSA auttaa minua menestymään akateemisesti ja saan enemmän iloa uusien asioiden oppimisessa” – lue opiskelijapalaute
Oppimistyylianalyysi (LSA) auttaa opiskelijaa tuntemaan omat tarpeensa paremmin sekä ymmärtämään käyttäytymistään oppimistilanteissa. Lisäksi se on objektiivinen tapa tutustua itseään kuormittaviin ja opintomenestykseen vaikuttaviin tekijöihin. Lue, millaista palautetta sertifioitujen WSA- & TSA-asiantuntijoiden, Helena Miettisen ja Kaisa Nuutamon opiskelija antoi oppimistyylianalyysiin vastaamisesta ja miten hän on hyödyntänyt analyysin tuloksia opiskelussaan.
“Teimme luokassamme oppimistyylianalyysit opettajamme Helena Miettisen ja Kaisa Nuutamon ohjauksessa. Tieto oppimistyylistäni oli hyödyllistä, ja oli mielenkiintoista tutustua analyysistä saamiini tuloksiin. Opin esimerkiksi, että minulla on kyky vastaanottaa tietoa todella nopeasti niin yksityiskohdista kokonaiskuvaan kuin kokonaiskuvasta yksityiskohtiin.
Laatiessani tunnilla ansioluetteloa tarkastelin tehtävänantoa ehdottomasti yksityiskohtien ja faktojen kautta, koska koulutusta, työkokemusta ja muita taitoja kuvaillessani pyrin käyttämään yksityiskohtaista faktatietoa, joka on myös työnantajalle hyödyllistä. Lisäksi kuvaillessani työelämäni saavutuksia, pyrin pohjaamaan ne tosiasioihin ja tapahtuneisiin tapahtumiin. Toisaalta hyödynsin myös oikealla aivolohkolla sijaitsevaa luovuutta tehtävää tehdessä.”
LSA: ”Haluan pohdiskella asioita rauhassa ennen kuin teen päätöksiä.”
“Oppimistyyliraporttini mukaan nautin asioiden ja faktojen syvällisestä analysoinnista. Tämä on totta, sillä aloittaessani uuden tehtävän, varaan aina riittävästi aikaa pohdiskelulle. Oppimistyyliraporttini ansiosta osaan valita itselleni sopivan ympäristön koulutehtävien tekemiseen: istun sängyllä, hiljaisessa ja hämärästi valaistussa huoneessa. Pystyn keskittymään opiskellessani yksin, sillä saan uppoutua ajatuksiini.”
LSA: ”Ei ole ketään samanlaista kuin minä, olen ainutlaatuinen!”
“Analyysin tulokset auttoivat minua tuntemaan itseni paremmin sekä ymmärtämään käyttäytymistäni oppimistilanteissa. Pidän LSA:n pohjalla olevasta ajatuksesta, että ei ole ketään samanlaista kuin minä, olen ainutlaatuinen! Tämä on hyvä motivaattori minulle, koska nyt en koe erojani tai erityispiirteitäni puutteina, vaan persoonallisuuteni ilmenemismuotoina. Lisäksi pidin neuvosta kuunnella itseäni ja ottaa omat fyysiset tarpeeni huomioon sen sijaan, että jättäisin ne huomiotta, sillä niiden huomioiminen lisää oppimisen tehokkuutta entisestään. Minun pitää myös muistaa juoda vettä ja pitää taukoja opiskellessani.
Minulle oli myös hyödyllistä oppia heikkouksistani - huippuosaamisen tavoittelusta ja kiinnostukseni nopeasta menetyksestä. Esimerkiksi kun yritän tehdä kaiken huolellisesti, menetän spontaanisuuteni ja oppimisen iloni. Nyt tiedostan, että vaikka sisäinen motivaationi on vahva ja saan aloitetut asiat tehtyä, minun on silti huolehdittava siitä, että kiinnostukseni oppimiseen säilyy.
Lopuksi haluan sanoa, että analyysin tuloksista oli minulle todellista hyötyä. Opin uutta itsestäni ja oppimistyylistäni. Uskon, että tämä auttaa minua menestymään paremmin akateemisesti ja saamaan enemmän iloa uusien asioiden oppimisessa.”
Lue tästä Helena Miettisen ja Kaisa Nuutamon artikkeli: Miten luoda unelmien koulu? Oppimistyylianalyysi mahdollistaa sen.