Blog

Thoughtful commentary on the trade of consulting and occasional look behind the scenes.

-
Tyyppi

Miten saat viestisi perille palaverissa?

Miten saat viestisi perille palaverissa?

Tämä on jatkoa edelliseen “Mitä jäi palaverista käteen” -blogipostaukselle. Jotta palaveriin käytetty aika olisi hyödyllistä, pitäisi palavereista jäädä käteen muutakin kuin rikkinäinen kuulakärkikynä.

Mitä jäi palaverista käteen?

Mitä jäi palaverista käteen?

Nykyään kokouskutsun saa lähetettyä parilla klikkauksella ja kalenterit saattavat täyttyä ihan huomaamatta palavereista. Mutta ovatko ne aina hyödyllisiä ja tehokkaita? Pystytkö samaistumaan seuraavan kappaleen tilanteeseen?

Johtaakseen johtajan tulee ymmärtää omia toimintamallejaan

Johtaakseen johtajan tulee ymmärtää omia toimintamallejaan

Sertifioitu WSA-asiantuntija Tanja Saarinen (2021) toteutti opinnäytetyön, jossa hän tutki, millä tavoin kulttuuriälyn valmennuksella voidaan edistää inklusiivista johtamista. Kirkon ulkomaanapu ry:n kaltaisissa monikulttuurisissa työyhteisöissä, aistivahvuuksien hyödyntäminen on tärkeä osa viestintää. Aistivahvuudet kertovat, millä tavalla ihminen sisäistää tiedon helpoiten. Ymmärtämällä erilaisia oppimistyylejä ja kulttuurin vaikutuksen työtyyleihin johtaja osaa huomioida monikulttuurisen tiimin tarpeet uudella tavalla (Bergström & Saarinen 2021).

Älä enää arvuuttele, miten työntekijäsi omaksuvat uudet asiat - käyttöohjekortti kertoo sen!

Älä enää arvuuttele, miten työntekijäsi omaksuvat uudet asiat - käyttöohjekortti kertoo sen!

WSA-käyttöohjekortti on työtyylianalyysin tuloksista tiivistetty A4-kokoinen ohje työntekijästä, ja se on tarkoitettu annettavaksi esihenkilölle. Viime kirjoituksessamme kerroimme yleisesti siitä, millaisia hyötyjä WSA-käyttöohjekortista on yritykselle. Nyt aloitamme neliosaisen käyttöohje -blogisarjan, jossa syvennymme konkreettisemmin käyttöohjekortin neljään eri osioon. Tässä blogisarjan ensimmäisessä kirjoituksessa kerromme, millaisia ohjeita ensimmäinen osio sisältää.

"On olemassa ainoastaan huonoa opetusta – ei oppimisvaikeuksia."

Oppimistyylianalyysillä (LSA) saa selville, mitä aistikanavia pitkin oppilas vastaanottaa informaatiota helpoiten. Analyysistä on suuri hyöty opettajille, rehtoreille, opetushallituksen työntekijöille ja muille opetusta tai koulutuksia suunnitteleville henkilöille. Jos missiosi on ehkäistä opiskelu-uupumuksia, parantaa suomalaisten koulumenestystä tai edesauttaa oppilaiden kasvua hyvinvoiviksi ja osaaviksi kansalaisiksi, LSA-menetelmä on sinua varten.